maanantai 22. helmikuuta 2016

Autolla ajetaan varovarovasti

Onko teille joskus käynyt niin, että jokin kangas tai lanka ei tunnu ollenkaan omalta? Ja loppupeleissä kuitenkin haluaisit sitä tiettyä kangasta tai lankaa, mutta sitä ei ole enää myynnissä? Itselleni melkein kävi niin.

Hornula-autoja
Kaava: Minikrea 50222, koko 86/92
Kankaat: Formula-kangas ja resori Majapuulta, punainen jersey Käpyseltä

Olin katsellut aikaisemmin tuota autokangasta, mutta se ei sytyttänyt. Jokin aika sitten kävin läpi kuopuksen vaatteita, ja huomasin hänen laatikossaan punaiset housut, joihin tuo kangas sopisi kuin nyrkki suutarin silmään. Ainoa ongelma oli, ettei sitä enää ollut verkkokaupassa myynnissä. Aloin jo miettiä muita sopivia kankaita, mutta en tilannut mitään. Sitten tuli tammialet ja tämä kangas oli taas saatavilla Majapuun kaupassa. Ja vieläpä alennettuun hintaan, mikä onni!

Mietin, ompelenko tämän paidan kokonaan autokankaasta vai teenkö raglanhihaisen paidan punaisilla hihoilla. Lopulta jälkimmäinen vaihtoehto voitti, koska täten saan tehtyä toisenkin tällaisen paidan. Tämä on mielestäni jopa paremman näköinen näin kuin kokonaan autokankaasta tehtynä, koska tuo kuvio on niin leveä, ettei se olisi mahtunut paidan hihaan kokonaisena.

Yritin mallata kuvion keskelle etukappaletta, mutta en ihan onnistunut. Kuvio jäi sentin verran liikaa vasemmalle (miten niin vähän liian pikkutarkkaa?). Oli hieman haasteellista yrittää leikata ensimmäisenä etukappaletta keskeltä kangasta ja vasta sen jälkeen takakappaletta jäljelle jääneestä reunatilkusta. Takana en kohdistanut kuviota keskelle, koska silloin kangas ei olisi riittänyt kahteen paitaan.

Tuo autokangas on muuten ihanan tuntuista, tosi pehmeää ja sileäpintaista. Tykkään! 

Pääntien resorin ompelin kahteen kertaan. Ensimmäisen resorin leikkasin kaavan merkintöjen mukaan, ja siitä tuli hirmuisen leveä. Purin resorin pois ja leikkasin siitä ensimmäisen version saumanvarat pois leveydestä. On tuo vieläkin vähän leveä omaan makuuni, täytyy seuraavan paidan kanssa muistaa kaventaa kaavaa vielä muutaman millin verran.

Näitä raglanhihaisia paitoja saattaa näkyä jatkossa enemmänkin täällä, koska tuo paitamalli sopii kuopuksellemme paremmin kuin useimmiten ompelemani Minikrean suorahihainen malli. Kysymys kuuluukin, kuinka paljon paitoja yksi pieni poika tarvitsee?

2 kommenttia:

 1. Tarvitsee monta, ainakin meillä :D aina ne on pyykissä ja onhan se kiva olla valinnanvaraa. Kiva paita pojalle tuo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Tuo on ihan totta, vaatteita päätyy pesuun päivässä aika paljon, varsinkin jos ruokalappu unohtuu kaulasta ruokailulla.. Onneksi on kaksi muutakin lasta, muuten saattaisi olla kuopuksella ylitarjontaa vaatteista.

   Poista