keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Pikavauhtia unten maille?

Muutama päivä sitten kerroin löytäneeni kangaskaupan alelaarista sopivan pätkän trikoota, ja tarkoituksena oli ommella siitä vauvalle yöpuku. Tällainen siitä tuli.

Stop! Piipaa-auto tulee!
Kaavat: Jalie 3244, Jalie pajamas
Kangas: Trikoo Eurokankaasta, resorit Jättirätistä

Näitä on tullut ommeltua ennenkin, edellisellä kerralla pöllökuosilla. Tällä kertaa halusin kokeilla jalkaterien ompelemista pukuun, ettei tästä tulisi ihan edelliskerran toisinto.

Kaava on ns. quick sew -kaava, eli nopeasti pitäisi tulla valmista. Tällaiselta aloittelijalta puvun ompelemiseen meni pari päivää, eli ei tässä kovin kauaa nokka taida tuhista kokeneemmalta ompelijalta? 

Seurasin kaavan ohjeita suht orjallisesti, ja työn edetessä huomasin, että voisin tehdä pari juttua eri tavalla. Voisin esimerkiksi kiinnittää vetoketjun etukappaleisiin ensimmäisenä enkä vasta toiseksi viimeisenä työvaiheena. Jalkaterien ompelussa olisin itse ohjeista poiketen kiinnittänyt ensin jalkaterän takaosan ja pääliosan taka- ja etukappaleisiin ja vasta sen jälkeen ompelisin sivu- ja haarasaumat. Nyt piti hieman purkaa ja pähkäillä, että sain kappaleet kiinni haalariin, kuten piti. 

Kaiken kaikkiaan tämä oli mukava työ, ja nyt tekisi mieli käydä ostamassa lisää kangasta ja ommella toinen mokoma heti perään! Samalla saisin kokeiltua, olisiko nuo yllä mainitsemani vaiheet helpompia, kun ne tekisi ohjeista poiketen heti ensimmäiseksi.
PS. Olen tosi tyytyväinen tuohon vetoketjun ompeluun, se onnistui paljon paremmin nyt kuin edellisellä kerralla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti