perjantai 20. kesäkuuta 2014

Lennä lennä leppäkerttu

Ompeluinto saa nyt jatkoa, tällä kertaa valmistui esikoiselle pitkähihainen.

Kun itse valitsee, tulee lopputuloksestakin mieluisa
Kaavat: Minikrea 50220
Kangas: Trikoo ja resori Kestovaippakaupasta
Olen tähän asti ommellut ainoalla omistamallani paitakaavalla raglanihihaisia paitoja. Muutama päivä sitten selailin Kestovaippakaupan sivuja, ja huomasin, että siellä oli nättejä kankaita alennuksessa. Tilasin jotain vauvalle ja esikoinen valitsi itselleen tuota turkoosia Leppäkerttu-kangasta. Koska halusin kokeilla jotain uutta, tilasin kankaiden lisäksi uuden paitakaavan.
Yllätys oli jonkinasteinen, kun avasin paitakaavapaketin, ja huomasin, että ohjeet olivat ainoastaan tanskaksi. Raglanihihaisen paidan paketissa oli englanninkieliset ohjeet, joiden kanssa paidan ompelu oli helppoa. No, sain minä tästäkin kaavat piirrettyä ja leikattua oikein ruotsinkielen taitojani käyttäen, mutta ompelua varten piti sukeltaa Internetin ihmeelliseen maailmaan ja hakea englanninkielinen ohje.
Hihojen ompelu etu- ja takakappaleseen oli mielestäni tässä mallissa hieman haasteellisempaa kuin raglanhihaisessa paidassa, mutta ei mitenkään ylitsepääsemättömän vaikeaa. Kyllä sen saumoista läheltä tarkasteltuna huomaa, että ollaan oltu ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, mutta kukapa virheitä kyttää, ellei niitä itse mainosta ;-)

Olen "aina" ajatellut, että tuollaisten kapeiden resoreiden ompeleminen on hankalaa. No, tässä sitä oli ns. pakko kokeilla, ja se olikin yllättävän helppoa! Huolittelut ompelin kolmipistesiksakilla, koska omassa koneessani ei ole mahdollisuutta ommella kaksoisneulalla. Ainakin pitäisi ompeleen joustaa eikä ratketa käytössä. Olen itse asiassa tosi tyytyväinen, miten nuo resoreiden ompelut onnistuivat.

Nyt lapsi leppäkerttupaidan sisältä huutelee pelaamaan muumikimbleä, on siis aika lopettaa. Hauskaa juhannusta kaikille lukijoilleni, älkäähän pelleilkö vesillä! 

PS. Blogini löytyy nykyään blogilistalta, tervetuloa seuraamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti