sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Hui!

Sain sen valmiiksi! Ja suunnilleen ennätysajassa, olin varautunut paljon pidempään projektiin. Niin ja nyt siis puhun ristipistotaulustani.

Jätetään jotain salaisuudeksi..
Malli: Kastetaulu, Svarta fåret.
Kangas: Aidakangas, 5,4 ruutua sentillä

Tästä tuli nätti, vaikka itse sanonkin. Peitin nimen ja syntymäpäivän, jääköön taulun saajan "henkilöllisyys" salaisuudeksi.

Oli muuten osittain aika sillisalaattia, varsinkin tuo nallen sylissä oleva kukkakimppu ja nuo yläreunassa olevat kukkaköynnökset. Pisto yhdellä värillä sinne ja toisella tänne. Mutta vaiva kannatti, tykkään!

Otin hieman taiteilijan vapauksia työn toteutuksessa. Ensinnäkin kellonajan edessä oli ruotsinkielinen lyhenne kl. No, se ei tarkoita suomessa oikein mitään, eikä eteen olisi mahtunut klo-lyhennettä, joten jätin sen kokonaan pois. Eiköhän tuosta tajua, että kyse on kellonajasta. Toiseksi laskin perhosta pari riviä alemmas. Alkuperäisellä paikallaan se olisi ollut melkein kiinni nimessä. Nyt se näyttää mielestäni paremmalta ja jotenkin tasapainoisemmalta.

Työstä otettu valokuva ei ole kovinkaan kummoinen, kun ulkona on aika hämärää. Mutta eiköhän siitä selvää saa kuitenkin.

Oikeassa reunassa näkyvä siksak ei jää täysin valmiiseen työhön näkyviin. Siksakkasin kankaan reunat ennen kirjomisen aloittamista, jotta kangas ei rispaantuisi kauheasti. Yllättävän vähän reunasta loppujen lopuksi irtosi lankoja, eli ilman siksakkiakin olisin varmasti pärjännyt.

Seuraava etappi on viedä työ kehystäjälle. Tähän on käytetty sen verran paljon aikaa, että en tohdi pilata työtä yrittämällä kehystämistä itse.

Mukavaa, kun kerrankin on ihan aikuisten oikeasti täysin tyytyväinen työn lopputulokseen. Jos olisi tarvetta, niin ristipistotöitä voisi tehdä enemmänkin :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti