tiistai 20. toukokuuta 2014

Väliaika-askartelua

Vähän isompien projektien välissä on hyvä neuloa jotain pienempää. Kuten "jokakeväiseen" perinteeseen kuuluu, piti lapsen kevätjuhlaesitykseen kehittää haluamallaan tavalla korvat ja häntä asusteeksi. Tässä ovat minun versioni niistä.

Olisi näistä paremmankin kuvan saanut otettua..
Malli: Oma
Lanka: korvissa Novitan 7 veljestä, hännässä Teeteen Kamena
Puikot: Korvissa 3,5 mm sukkapuikot, hännässä 2,5 mm sukkapuikot
Muut tarvikkeet: askarteluvanua
Eipä näistä oikein keksi sen kummempia sanottavia. Korviin loin silmukat, neuloin muutaman kerroksen sileää ennen kuin aloitin lisäykset pyöreämmän muodon aikaansaamiseksi. Suuremmalla silmukkamäärällä muutama kerros sileää ja sen jälkeen nauhakavennuksia, kunnes silmukoita oli jäljellä puolet. Lopuksi päättelin korvat silmukoimalla. Vaaleanpunaiset osiot on tehty silmukoita jäljittelemällä jälkikäteen. Korvien sisään vanua ja sen jälkeen ompelin ne kiinni kaupasta ostettuun kuminauhaotsapantaan.

Korvista tuli ehkä vähän liian raskaat, kun pantaa pitää asetella päähän, että korvat jäävät pystyyn. Pitänee ottaa hieman rautalankaa ja pihdit mukaan esitykseen, että saan viime hetkellä viritellä jotain tukiasetelmia niihin, jos korvat tuppaavat lerpsahtamaan kesken kaiken..

Hännän neuloin luomalla muutaman silmukan, jonka jälkeen neuloin muutaman kerroksen sileää neuletta. Sen jälkeen nostin sivusta ja luontireunasta yhtä monta silmukkaa kuin alun perin olin luonut, ja jaoin silmukat neljälle puikolle. Sen jälkeen tasaisesti silmukoiden lisäyksiä ja sileää neuletta. Kun pituutta oli tarpeeksi, silmukoin neuleen kiinni ja kiinnitin hakaneulan, jolla hännän saa kiinni housuihin. Hännän sisällä on askarteluvanua samalla tavalla kuin korvissakin.

Oli muuten aika tikuttaminen tuossa hännässä. En osannut ajatella, että Kamenan neulominen ohuilla puikoilla on niin aikaa vievää. No, kaipa tuo menee tämän yhden kerran. Lavalla on niin paljon lapsia kerrallaan, että tuskin kukaan kiinnittää huomiota mihinkään yksittäiseen häntään tai korviin.. Jos nyt saisin toivoa, niin toivoisin, ettei ensi keväänä tarvitsisi keksiä kummankaan lapsen asuun mitään tällaisia, niin kivoilta ja hassuilta kuin ne saattavatkin ajatuksena tuntua..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti