keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Raitaa raidan perään

Taaperon kirjoneulevillatakki
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2,5 mm 60 cm pyöröpuikot

Tällainen kirjoneulevillatakista sitten tuli, aika onnistunut minun mielestäni! Neule valmistui juuri sopivaan saumaan. Se on nimittäin juuri sopivan kokoinen, ja kun tämä jää pieneksi, voin ottaa tilalle Lovejoyn, joka on vielä hieman liian iso.

Pätkävärjätyn langan vaihtaminen yksiväriseen punaiseen lankaan oli ehkä paras päätös, mitä tein takin kohdalla. Nyt punainen näkyy valkoisella pohjalla ja toisin päin, eikä takki ole omituisen laikukas. Helma ja hihansuut näyttävät kivoilta, kun niissä on tuollainen sahalaitakuvio. Takki on myös mukavan kevyt, tilatuista 200 grammasta lankaa jäi vielä reilusti ylimääräiseksi.

Takin neulominen oli melko hidasta puuhaa. Tasona neulottaessa valkoiset pilkut punaisella pohjalla neulottiin nurjalta puolelta, mikä ainakin minulla hidasti työtä huomattavasti ainakin aluksi. Lisäksi silmukoita oli aika huomattava määrä, vartalo-osassa 200 ja kaarrokkeen alkaessa melkein 300. Kirjoneuleen neulominen kaarrokkeen alussa oli yllättävän hankalaa, kun hihojen silmukat olivat yhdessä pienessä sumpussa. Onneksi juoksulangat eivät kuitenkaan vetäneet työtä ryttyyn parin ensimmäisen raidan kohdalla. Sen jälkeen homma helpottuikin huomattavasti.

Raglankavennuksista tykkäsin, niillä sai liitettyä hihat vartalo-osaan siististi ilman saumojen ompelua. Tätä tekniikkaa uskallan käyttää toisenkin kerran :-) Kävipä jopa mielessä, että neuloisin taaperolle toisen samanlaisen isomassa koossa ja yksivärisenä.. On siis ainakin minun mielestäni oikein toimiva malli ja ohje.

3 kommenttia:

 1. Nätti neuletakki. Ihanat värit, ja noi pilkut raidoissa elävöittävät pintaa kivasti.

  VastaaPoista
 2. Tää on tosi nätti :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kehuista :-)

  Taapero ei kyllä ole ihan samaa mieltä takin hienoudesta, ainakaan ihan aina. Välillä tulee hyvinkin ponnekkaasti käsky "pois", kun laitan takin hänen päälleen. Välillä taas ei saa ottaa pois, eli kyllä se välillä kelpuutetaan päällekin!

  VastaaPoista