perjantai 6. tammikuuta 2012

Kamalimmat sukat koskaan?

Fabel-sukat valmistuivat, mutta oliko lopputulos tälläkään tavalla kovinkaan hyvä?


Pink dream
Malli: perussukka kärjestä varteen neulottuna
Lanka: Drops Fabel Print
Puikot: 2,5 mm sukkapuikot

Kuten jo edellisessä kirjoituksessani mainitsin, Fabel Print raidoittui ihan hyvin sukissa. Silti tuo väriyhdistelmä tökkii itselläni vastaan. Oliko pakko tunkea yhteen pätkävärjättyyn lankaan punaista, violettia, sinistä, vihreää, vaalean keltaista, valkoista ja jotain oranssin tapaista? Jos raidoitus olisi mennyt jotenkin eri tavalla, niin silloinkin lopputulos olisi voinut olla väreiltään parempi (esim. sinivihreäkeltaisen ja sinivalkoisen raidan väliin olisi voinut laittaa punaisen raidan, olisi ehkä tuonut selkeyttä neuleeseen). Nyt sukat ovat jotenkin kovin levottomat, itse olen vähän rauhallisemman väristen vaatteiden ystävä.

Vaikka väri onkin mitä on, on langassa paljon kehuttavaakin. Se neuloutuu hyvin ja siinä on hyvä juoksevuus: 50 gramman kerä riitti 1,5 sukkaan kärjestä neulottuna. Lanka on pehmeää, eikä kutita paljaita jalkoja. Lisäksi hinta on kohdallaan, n. 2,5 euroa kerältä. Onhan se kalliimpaa kuin Novitan Nalle tmv., mutta kuitenkin halvempaa kuin esim. Heritage. Kestävyydestä en osaa vielä sanoa mitään, kun en ole kyseistä lankaa ennen käyttänyt. Ja jälleen kerran konepestävyydestä plussaa, olen nimittäin todella laiska pesemään mitään käsin..

Katselin Fabel Long Printiä, ja niissä värit olivat mielestäni paljon mieluisammat. Raidoitus oli harvempaa ja värejä oli yhdessä sävyssä vähemmän. Jos joskus tulee vielä mieleen käyttää pätkävärjättyä lankaa, voisi long print olla passelimpi vaihtoehto. Kyllähän nämäkin sukat käyttöön tulevat, mutta ei näitä ehkä missään julkisilla paikoilla kehtaisi esitellä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti