sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Herkut vai merimatka?

Edellisten villasukkien valmistuttua piti pitää muutaman päivän mietintätauko. Lankalaatikosta ei löytynyt mitään kivaa työstettävää, eikä mikään uusia lankoja tarvinnut kiinnostanut. Sitten inspiraatio jälleen iski. Tosin inspiraation toteuttamiseen ei ollut sopivaa lankaa, joten sitä piti tilata. Uusia lankoja odotellessani neuloin taaperon neuletakista yli jääneistä langoista raitasukat.

Punavalkoista
Malli: perussukka, 52 s
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2,5 mm sukkapuikot

Valkoista Fabelia oli jäljellä huomattavasti enemmän kuin punaista, joten neuloin sukat periaatteella "raidoitetaan niin kauan kuin punaista lankaa riittää". Ja yllättävän pitkälle se riittikin. Aloittaessani arvioin, että raitoja olisi tullut ainoastaan varteen ja kantalappuun. Lankaa jäi jäljelle ehkä metrin tai puolitoista, eli se tuli käytettyä tosi tarkkaan. Valkoista jäi vielä puoli kerää, ja se päätynee raitalangaksi muihin sukkiin. Nämä ovat kokoa 26 - 28, joten taapero saa nämä käyttöönsä vähän myöhemmin. Vielä ne olivat hieman isot.

Jos suklaateemalla jatketaan, ovatko nämä sitten Marianne-sukat? Toisaalta näistä voisi tulla mieleen myös Viking Linen punavalkoiset laivat..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti