keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Viimeinen pari uunista ulos!

Vuoden toiseksi viimeistä päivää viedään ja tämä on näillä näkymin vuoden viimeinen postaukseni. Huomenna tuskin ehdin saada mitään valmiiksi ja tänne esille.

Pari viikkoa sitten esittelin kuopuksellemme neulomani lapaset. Silloin kirjoitin, että seuraavaksi on esikoisen lapasten vuoro. Tänään ne valmistuivat, ja tällaiset niistä tulivat.

Lapsemme, neulesuunnittelija
Malli: Peruslapaset peukalokiilalla, 36 silmukkaa
Lanka: Gjestal Janne ja Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm 120 cm pyöröpuikot

Näitä lapasia varten kaivoin esiin jämälankalaatikkoni ja annoin lapsen valita värit. Sen verran rajoitin, että varret, kämmenosa, kämmenosan kärki ja peukalot saavat olla eri väriset, ei siis joka kerroksella vaihtuvia raitoja (tai raitoja ylipäätään) tai kirjoneuletta. Alle kouluikäinen on vielä niin pieni, että liian monta vaihtoehtoa aiheuttaa sen, ettei lapsi osaa enää valita ollenkaan. 

Valinnat osuivat lilaan ja keltaiseen Janneen ja violettiin ja punaiseen seiskaveikkaan. Ainakin pitäisi olla mieluiset, kun on itse suunnitellut työn värimaailman. Ja mahtuvat toppahanskojen sisään, se ehdittiin jo kokeilla.

Neulomisessa ei ollut mitään uutta tai ihmeellistä, peukalokiilan jälkeen poimin jälleen silmukat ketjusilmukkaketjusta. Tällä tavalla tulee omasta mielestäni siisti lopputulos. Peukalokiilaan tein lisäykset viisi kertaa joka kolmannella kerroksella. Lapsi sai itse päättää, koska keltainen lanka vaihtuu punaiseen. Meni aika tasan kolmen värin kesken!

Näin keskellä pimeintä talvea onni on hyvä kuvankäsittelyohjelma. Hieman huonommassakin valossa otetusta kuvasta saa julkaisukelpoisen, kun saa säädettyä vähän valkotasapainoa, valon määrää ja kontrastia. Ei tarvitse kyttäillä päivän valoisinta hetkeä ja kuvata kaikkea ulkona, kun sisälläkin saa räpsittyä tarvittavat otokset.

Kulunut vuosi oli käsitöiden kannalta melko tuottelias, töitä taisi valmistua toiseksi eniten blogini historian aikana. Toivottavasti te muutkin olette tyytyväisiä harrastusvuoteenne, ja jatkukoon sama loistava tekemisen meininki ensi vuonnakin! Näillä sanoilla, palataan asiaan ensi vuoden puolella :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti