keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Popsi popsi pupua, ajokoiran herkkua?

Huomenna on juhlakansa liikkeellä vapun aaton kunniaksi. Perinteiseen tapaan säätiedotus on luvannut juhlakansalle räntäsadetta, mutta ei anneta sen häiritä blogimaailmassa, vaan suunnataan katseemme jo tulevaan kesään ja lämpimiin säihin!

 
Mikä ei kuulu joukkoon?
Kaavat: Minikrea 50220
Kankaat: Majapuu

Majapuulla oli tammikuussa alennusmyynti, ja tuli tilattua lapsille vaatekankaita tavoitteena ommella kesävaatetta. Esikoinen valitsi itselleen ylärivissä näkyvät Päärynä- ja Taikurin apulaiset -kankaat. Keskimmäiselle valitsin samaa Päärynä-kangasta kuin esikoinen halusi ja lisäksi valitsin hänelle Sesse-kangasta. 

Kaavaan en tehnyt muita muutoksia kuin pidensin helmaa parilla sentillä. Peruspertsaa, ja suhteellisen nopeaa ommeltavaa, jos vain on aikaa ommella...

Esikoisen päärynäpaidan kanssa kävi tosin pieni kämmi. Sain paidan valmiiksi ja siistin pääntien resoria nurjalta puolelta leikkaamalla ylimääräistä resorisuirua pois. Iloitsin jo paidan valmistumisesta, kunnes huomasin leikanneeni pääntien viereen reiän saksillani. Mietin ja pähkäilin jos jonkinlaista paikkaa siihen, ettei koko vaatetta tarvitsisi heittää menemään. No, paikka on aina paikka, enkä olisi saanut aikaiseksi siistiä sellaista, joten hautasin ajatuksen ennen kuin edes lähdin yrittämään. Onneksi reikä oli pystysuuntainen ja se meni pääntien reunan suuntaisesti, joten purin resorin pois, leikkasin pääntielle uuden linjan ja ompelin siihen uuden resorin. Pääntie leveni sentin tai puolitoista, mutta en lähtenyt syventämään sitä. Ja se on oikein hyvä noinkin!

Seuraavan paidan kankaat on jo leikattuna. Ehkäpä vapun kunniaksi ehdin jopa ommella, kun viikonlopussa on yksi ylimääräinen vapaapäivä. Työn alla oleva neuleprojektikin etenee hitaasti mutta varmasti, enää puolet jäljellä. Sukkaa pukkaa, nättiä ja mielenkiintoista sellaista :-)

Hauskaa vappua kaikille blogini lukijoille! Toivottavasti vapunpäivänä on hyvä piknik-ilma!

PS. Otsikko on tietysti yhdistelmä Popsi popsi porkkanaa - ja Jänis istui maassa -lauluja. Ilmiselvästi, eikö vain? ;-)

2 kommenttia: