sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Suojahuppu saumurille

Ostin saumurin viime kesänä, ja siitä lähtien minun on pitänyt ommella sille suojahuppu. Tänään sain aikaiseksi piirtää kaavat ja ommella sen.

Suojassa pölyltä ja roskilta
Kaavat: Oma
Kankaat: Eurokankaan palalaarista

En tiedä, mitä tuo kangas on. Puuvillaa kenties? Paksua ja aika jämäkkää kuitenkin. Löysin sen Eurokankaan palalaarista kuukausia sitten. Juuri sopivaa suojahuppumateriaalia. 

Kaavat piirsin omien mittailujeni perusteella. Olisihan tuo voinut vähän tyköistuvampikin olla, mutta eipähän tarvitse kauheasti pujotella, että koneen saa suojaan. Huppu koostuu neljästä osasta: etu- ja takakappaleesta ja kahdesta sivukappaleesta. Hupulle muodon tuovat sivukappaleet, jotka leikkasin saumurin muotoon. Alareunaan ompelin käänteen kahdella suoralla tikillä. Hyvä tuli!

Tämä oli välipalatyö. Olen ommellut lapsille vaatteita, mutta se etenee aika hitaasti, kun lasten hoito vie kaiken ajan ;-) Nytkin on pakko jo mennä, seuraavalla kerralla paremmin juttua!

2 kommenttia:

 1. Näppärä, mun pitäisi myös ommella saumurille huppu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä saumurin huppu on todella käytännöllinen, ompeluaikaa kun on todella vähän. Ei pääse pölyyntymään niin pahasti, toivon mukaan ainakaan.

   Hyvät kaavat suojahuppuun löytää esim. Villa ja villa - blogista http://villajavilla.blogspot.fi/2014/07/diy-saumurin-alusta-roskapussilla.html :-)

   Poista