tiistai 13. syyskuuta 2011

Pienen pienet villahousut

Sarjassamme New Born Baby -nuken vaatteet on tänään esittelyssä villahousut. Kuten piponkin kohdalla, housutkin on tehty kokeilemalla ja sovittamalla työn eri vaiheissa.


New Born Baby -nuken villahousut
Malli: oma
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3,5 mm sukkapuikot
Muut tarvikkeet: kuminauhaa

Aloitin housujen neulomisen luomalla 20 silmukkaa, ja neuloin suljettuna neuleena 5 kerrosta 1o 1n -joustinneuletta. Sen jälkeen siirryin neulomaan sileää neuletta, ja lisäsin ensimmäisellä kerroksella joka puikolle tasaisin väliajoin 2 silmukkaa = 7 silmukkaa/puikko. Tämän jälkeen lisäsin 1. puikon alkuun ja 4. puikon loppuun 1 silmukan joka 3. kerros yhteensä 7 kertaa = yhteensä 42 silmukkaa. Viimeisen lisäyksen jälkeen neuloin vielä 7 kerrosta sileää neuletta, ja jätin lahkeen odottamaan. Sitten neuloin toisen lahkeen samalla kaavalla.

Lahkeiden valmistuttua yhdistin ne samoille puikoille, 28 s/puikko, yksi lahje kahdella puikolla. Neuloin 7 kerrosta sileää neuletta, ja aloitin kavennukset. Kavensin 1. ja 3. puikon alussa ja 2. ja 4. puikon lopussa yhden silmukan, ja toistin kavennukset joka kolmas kerros vielä 6 kertaa = 14 s/puikko. Viimeisen kavennuksen jälkeen neuloin 10 kerrosta 1o 1n -joustinneuletta.

Työn viimeistelyksi käänsin joustinneuleen kaksin kerroin ja ompelin sen kiinni jättäen pienen raon kuminauhan pujotusta varten. Lisäksi ompelin umpeen haaraan jääneen aukon ja päättelin langat.

Housuista olis saanut ehkä hieman istuvammat, jos ne olisi neulonut vähemmillä lisäyksillä, esim. viidellä lisäyksellä ja viidellä kavennuksella. Toisaalta, ehkä vähän löysemmät housut ovat hyvät, ainakin pienen leikkijän on helpompi laittaa ne nuken päälle sitten joskus tulevaisuudessa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti