perjantai 30. syyskuuta 2011

Jämälankaviikot vol. 2

Jämälankaviikot saivat jatkoa itse suunnitelemallani nuken villatakilla :-)

New Born Baby -nuken villatakki
Malli: Oma
Lanka: marinoitunut 7 veljestä
Puikot: 4 mm pyöröpuikot ja sukkapuikot
Muut tarvikkeet: 4 nappia

Mitäs tästä nyt sanoisin? Ainakin alkuun voisi sanoa, että olen tyytyväinen lopputulokseen! Eihän siitä ole kauaakaan, kun lähes vaivuin epätoivoon, kun en osaa tehdä mitään ilman ohjeita. Ja nyt ollaan tässä, valmiin neuleen kanssa, jonka sain aikaiseksi ihan vain asioita päässäni miettien :-)

Oli matkalla tietty pieniä mutkia. Pääntie piti neuloa kahdesti, koska ensimmäisellä kerralla siitä ei tullut mieluinen. Ja toinen hiha piti neuloa kahdesti, koska ensimmäisellä kerralla hihan pyöriöstä meinasi tulla ihan liian pitkä, jolloin se ei olisi istunut hyvin muuhun takkiin. Pientä työtä on kuitenkin nopea purkaa ja neuloa uudestaan. Kokonaisuudessaan takin neulomiseen meni 3 päivää (n. 4,5 - 6 tuntia).

Toki parannettavaa jäi vielä, takki on hieman tiukka, joten seuraavaan kappaleeseen voisi lisätä kerrokselle muutaman silmukan. Lisäksi pääntien olisi voinut tehdä hieman avarammaksi, jotta joustinneule ei olisi noussut tuolla tavalla pystyyn. Mutta samalla tuollaiset pienet virheet ovat osa neulomisen ja itse luomisen suolaa, kun huomaa, mitä voisi tehdä toisella tavalla, ja ehkä joskus "korjaa virheensä" seuraavassa työssä ;-)

Tähänkin takkiin on olemassa omat muistiinpanot, jotka kirjaan seuraavaan postaukseeni. Sillä tavalla blogin luettavuus ei kärsi, kun saan sekalaiset muistiinpanot omaan kategoriaansa.

Tässä taitaa olla syyskuun viimeinen (tai ainakin toiseksi viimeinen) postaukseni. Aurinkoista ja ihanaa lokakuista viikonloppua kaikille!

1 kommentti:

  1. Kiitti ohjeesta,tällä ohjeella saankin pikkutytölle tai parille pukinkonttiin nukenpukinetta.

    VastaaPoista