tiistai 27. syyskuuta 2011

Jämälankaviikot vol. 1

Kuten edellisessä postauksessani mainitsin, on tavoitteenani ollut vähentää jämälankoja varastostani. Homma on edennyt ihan hyvin, noin kaksi kerää lankaa käytettynä, ja vielä olisi reilut kaksi kerää kulutettavana. Alla on ensimmäinen erä langoista valmistuneita töitä.

Taaperon villasukat
Malli: Oma, 36 s, tiimalasikantapää
Lanka: marinoitunut  7 veljestä
Puikot: 4 mm sukkapuikot

Nämä ovat ihan tavalliset perussukat, joskin nämä ovat ensimmäiset villasukat, jotka olen neulonut tiimalasikantapäällä. Varren pituus on 6 cm, ja jalkaterän pituus ennen kavennuksia on 10 cm. Kavennukset tein niin, että jokaisen puikon lopussa neuloin 2 o yhteen, kunnes jäljellä oli 20 silmukkaa. Sen jälkeen kavensin joka kerroksella edellä mainitulla tavalla, kunnes jäljellä oli 8 silmukkaa.

Nämä olivat nopeat tehdä, ensimmäiseen sukkaan meni aikaa n. 1,5 tuntia ja kokonaisuudessaan pari oli valmiina saman illan aikana (ja kun otetaan huomioon, että perheessä on pieni taapero, olisi tähänkin työhön voinut mennä enemmänkin aikaa ;-) )

Taaperon villasukat
Malli: Oma, 36 s, tiimalasikantapää
Lanka: Marinoitunut 7 veljestä
Puikot: 4 mm sukkapuikot

Nämä sukat on neulottu täysin samalla menetelmällä kuin yllä esitellyt keltaiset sukat. Varren pituus 8 cm ja jalkaterän pituus ennen kavennuksia 11 cm. Hitusen isommat kuin nuo keltaiset siis. Kuitenkin erittäin nopeat neuloa, nämäkin valmistuivat päivässä.

Pannulappu
Malli: Oma, virkattu puolipylväillä
Lanka: marinoitunut 7 veljestä, keltainen ja vihreä
Virkkuukoukku: 3,5 mm

Keltaisten sukkien jälkeen jäljellä oli vielä jonkin verran keltaista lankaa. Koska siitä ei olisi kuitenkaan saanut enää mitään sen järkevämpää, päätin yhdistää kahta väriä ja virkata itselleni pannulapun. Tämä pannulappu on toteutettu kaikista yksinkertaisimmalla tavalla, pelkillä puolipylväillä. Melko nopea virkata, joskin työnä aika tylsä. Tylsyydestään huolimatta allekirjoittajan mielestä paljon parempi tarkoituksessaan kuin kaupasta ostetut pannulaput. Tässä kuvassa muuten näkyy paremmin, minkä väriset langat olivat kyseessä. Villasukkakuvissa kun värit näyttävät jotenkin haaleilta ja aneemisilta..

Vihreää lankaa jäi vielä melko runsaasti jäljelle, ja siitä on uusi neule jo työn alla. Toivottavasti saan siitä jotain esittelykelpoista aikaiseksi. Jos näin käy, näette lopputuloksen seuraavassa postauksessa :-) Siihen asti, näkemiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti