lauantai 5. maaliskuuta 2011

Tikusta asiaa

Meitä neulojia on moneen lähtöön. Yksi tykkää paksuista langoista, toinen ohuista. Joku vannoo villan nimeen kun taas toinen on puhdasverinen alpakan puolestapuhuja. Osa neulojista rakastaa suurien töiden tekemistä, toisia taas viehättää pienempien töiden nopeus.

Myös puikoilla on omat kannattajansa. On Addia, Knit Prota, Novitaa, Gjestalia. Materiaalina on muovia, metallia, bambua. On kiinteäkaapelisia pyöröpuikkoja ja irrotettavalla kaapelilla olevia vastaavia. Kaikkea löytyy jokaiseen lähtöön. Ja kun neuloja jonkin valmistajan puikkoihin ihastuu, ei merkkiä ehkä halua enää vaihtaa..

Omat suosikkipuikkoni ovat niinkin tavalliset kuin Prymin puikot. Ne, joita saa ostettua lähes joka marketista. Miksi näin? Ehkä osasyynä on juuri helppo saatavuus. Toisaalta kyseisen valmistajan pyöröpuikoissa on ihana ohut kaapeli, joka ei pakkauksesta otettaessa ole niin jumittunut mutkiinsa, että ensimmäisten rivien neulominen olisi yhtä tuskaa. En ole myöskään kertaakaan törmännyt Prymin puikkohin, joissa lanka ei liukuisi vaivattomasti. Sellaisiakin puikkoja on tullut vastaan. Ja sekös vasta harmittaa, kun käy ostamassa puikot, on ihan valmiina neulomaan, ja sitten lanka ei kuljekaan puikolla toivotunlaisesti. Prymin puikot ovat siis Ne Oikeat puikot minulle.

Arvatkaa vaan, kuinka paljon siis alkoi harmittaa, kun luulin tänään 3 mm:n sukkapuikoista yhden puikon hävinneen? Varsinkin, kun kyseessä on vielä metalliset puikot, ehdottomat suosikkini siis. Kyllä sukat saa neljälläkin puikolla neulottua, mutta sukkapuikoissa viisi on silti parempi kuin neljä. Onneksi puikko löytyi ja sain palautettua sen tovereidensa luokse. Suosikkijoukkueeni on taas koossa, mikä onni! ;-)

Tämä tikkuturina päättyköön tähän. Mitkä ovat sinun suosikkipuikkosi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti