tiistai 22. maaliskuuta 2011

Mukavuusalueen ulkopuolella

Pitsiliina
Lanka: Novita Kotiväki
Puikot: 2,5 mm sukkapuikot

Erään kesken jääneen työn ansiosta minulla oli käyttämättä vajaa kerällinen beigeä Kotiväkeä. Eräässä blogissa kirjoittaja oli neulonut todella hienoja pitsiliinoja, ja niistä se idea sitten lähti. Koska en ollut koskaan ennen neulonut liinoja, valitsin tuon Novitan ohjeen. 

Malli oli todella yksinkertainen neuloa, joskin aloitus 2 s/puikko oli jokseenkin hankala. Itse neuloin sen sijaan ensimmäisen kerroksen kahdella puikolla, 4 s/puikko, ja jaoin vasta toisella kerroksella silmukat neljälle puikolle. Novitan sivuilla mainitaan myös 60-senttinen pyöröpuikko. Itse en käyttänyt pyöröä ollenkaan, liinan sai neulottua myös pelkillä sukkapuikoilla. Tulipa tämän työn myötä myös virkattua ensimmäisen kerran moneen moneen vuoteen :-) Novitan sivujen mukaan liinan halkaisija on noin 42 senttiä. Olisi varmaan pitänyt venyttää ja vanuttaa liinaa enemmän pingotusvaiheessa, koska omani halkaisija oli nopeasti mitattuna suunnilleen 33 senttiä..

Tämä oli kokeiluna oikein mukava, helppo ja nopea. Suosittelen. Novitan sivuilla malli ei näyttänyt kovinkaan kummoiselta, itse tehtynä mallikin alkoi miellyttää enemmän. Tämän työn myötä kävi jopa mielessä, kokeilisinko tehdä pitsiliinan virkkaamalla? Täytyy antaa ajatuksen muhia, en nimittäin koe itseäni mitenkään virkkausihmiseksi. Ainakin lapsena kaikki virkkaustyöni isoäidin neliöitä lukuunottamatta epäonnistuivat. Vaikka ehkä silloin ei motivaatio riitänyt servettirenkaiden ynnä muiden käsityötuntien epämääräisten töiden tekemiseen ;-) Vaikka niinhän se on, ettei yli 15 vuoden takaista motivaation puutetta kannattaisi enää miettiä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti