torstai 24. maaliskuuta 2011

Ruusu rakkaalle

Vauvan ruusumyssy
Malli: Rose-kesäpipo Ullasta
Lanka: Rico Designin Essentials Cotton
Puikot: 3 mm 60 cm pyöröpuikko ja 3 mm sukkapuikot

Olin jo jonkin aikaa etsinyt sopivaa kesäpipon ohjetta vauvalle. Alun perin ajattelin virkata sellaisen, mutta en löytänyt kunnollista ohjetta. Myöskään neulottuja sopivia vauvan myssyjä ei tullut vastaan, kunnes Ullan arkistosta löytyi tämä syötävän ihana malli. 

Puuvillalanka vähän epäilytti. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty Novitan Tennesseetä. Siitä ei kuitenkaan löytynyt punaista ja vihreää, jotka olisivat sointuneet hyvin yhteen. Olin jo ajatellut neulovani myssyn Tenneesseetä ohuemmasta Cataniasta, kunnes törmäsin lankakaupassa tuohon Essentials Cottoniin. Värit eivät ole niin hempeät, mitä Ullan kuvissa on, mutta aurinko haalistaa värejä, joten kirkkaat värit ovat paikallaan.

Malli oli oikein mukava neuloa. Ei ehkä ihan aloittelijalle, mutta jos vähänkin on jotain neulonut, on myssyn ohje suhteellisen helppo. Alussa olevat lähemmäs 300 silmukkaa hirvittivät ainakin luontivaiheessa, mutta nopeasti ne vähenivät 98:aan. Lankaa ohjeessa oli neuvottu varaamaan 100 g kumpaakin väriä. Itselläni oli 100 g punaista ja 50 g vihreää. Punaista lankaa jäi jäljelle melkein 1,5 kerää, ja vihreä kerä jäi melkein kokonaan. Kuvasta ei käy ilmi, mutta myssyn kerrokset näyttävät menevän sahalaitaisesti, ja ihan tavallisia "suoria" kerroksia neulomalla saadaan vihreän ja punaisen vaihtokohtaan tuollainen sahalaitakuvio.

Tällä hetkellä myssy on juuri sopiva vauvalle, toivottavasti menee vielä kesän kynnykselläkin päähän. Vaikka ei hätä ole suuri, vaikka ei menisikään, jäljelle jääneistä langoista neuloo helposti vähän isommilla puikoilla isomman myssyn, ettei pieni jää ilman kesäpipoa :-) Tämä malli jää takuuvarmasti selaimen suosikkeihin, vaikka tämä myssy menisikin vauvalle koko kesän ajan.

Enää puuttuu lämpimämmät ilmat, että pipon voi vaihtaa kevyempään ja (allekirjoittaneen mielestä) paljon hienompaan myssyyn!

1 kommentti:

  1. Onpa todella pirtsakan näköinen myssy.
    Ihanat värit ja kivannäköinen malli.

    VastaaPoista