lauantai 13. elokuuta 2016

Käy Muumilaaksoon!

Kesä on perinteistä matkailuaikaa. Mekin matkasimme, kävimme laivaristeilyllä. Toki olisi voinut matkustaa jonnekin kauemmas, mutta käytimme rahat matkan sijaan kodin sisustamiseen.

Aloitimme tämän sisustusprojektin jo pääsiäisenä olohuoneen seinän tapetoinnilla. Loman alussa tapetoitiin jäljelle jääneet seinät. Ja toki uudet tapetit tarvitsivat uuden seinäkellon, kattovalaisimet, sohvan ja matot. Melko täydellistä. Tietenkään vanhat koristetyynyjen päälliset eivät enää sopineet olohuoneemme lookiin, koska valko-sini-kelta-punaiset tyynyt eivät yksinkertaisesti istu valkoiseen ja harmaaseen värimaailmaan.

Meillä on keittiössä ikkunassa Muumi-lasitaulu ja seinällä Muumi-aiheinen kehystetty juliste. Mikäpä olisi siis parempi valinta olohuoneen koristetyynyn päällisten kankaaksi kuin Muumi-kangas?

Muumipeikosta kuoriutui arkajalka?
Kaava: blogimaailman kätköistä
Kangas: paksumpi Muumipeikko-sarjakuvapuuvilla Finlaysonilta

Finlaysonilla oli sopivasti alennusmyynti meneillään, kun aloin etsiä mieluisaa kangasta. Kävin myymälässä alen viimeisenä päivänä ja kaikista aletuotteista sai vielä kymmenen prosenttia lisäalennusta jo alennetuista hinnoista. Kangas ei maksanut kuin reilut 11 euroa metriltä ja ostin sitä 1,9 metriä, jotta sain mahdollisuuden mallata kaavaa kankaalle.

Muumipappa-sarjakuvakankaassa olisi ollut mieluisammat kuvat, mutta se oli laadultaan ohuempaa, eikä olisi soveltunut käyttötarkoitukseensa niin hyvin.

Ompelin ylimmän kuvan tyynyn ensimmäisenä. Olin laskenut tarkkaan, mihin kohtaan sarjakuvan ruutu pitäisi sijoittaa, että kuva tulee keskelle tyynyä. Kaavaa sijoitellessani kävi kuitenkin moka ja kuva päätyi tyynyn alareunaan. Niinpä sijoitin keskimmäisen kuvan tyynyssä ruudun tyynyn yläreunaan, jotta yksi tyynyistä ei olisi erilainen kuin muut.

Ompelin tyynyihin vetoketjut ja sijoitin ne takapuolelle n. 15 cm korkeuteen yläreunasta. Päällisten koko on 45 cm * 45 cm, eli juuri sopiva 50 cm* 50 cm -kokoisille tyynyille.

Nämä ovat olleet varsinkin lapsille mieluisat, he haluavat usein nojailla Muumi-tyynyihin sohvalla istuessaan. Ja kyllä nämä meille vanhemmillekin ovat oikein mieluisat :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti