lauantai 13. elokuuta 2016

Hellekesä?

Eipä ollut kummoinen hellekesä, jos saan sanoa. Muutama lämpimämpi päivä, ja siinäpä se oikeastaan oli. Ehdin kuitenkin ommella kuopukselle parit shortsit. Niiden päivittäminen blogiin vain jäi, kun odotin inspiraatiota ommella vielä kolmannetkin housut. Sitä ei tullut, mutta hyvin näillä kaksillakin pärjäsi,

Cargot vai bermudat?
Kaava: Minikrea 20302
Kankaat: Turkoosi jc Käpyseltä, tummanruskea jc Eurokankaasta

Näiden väriset housut on nähty täällä blogissa jo aiemmin. Ompeluksista jää aina jäljelle jämätilkkuja, ja sellaisista sai kätevästi ommeltua pojalle shortsit. Kolmantena vaihtoehtona olisi ollut murrettu minttu, mutta se jäi vielä odottamaan inspiraatiota.

Kuopuksella oli kesän alussa yhdet kaupasta ostetut shortsit. Mittasin niiden lahkeesta sisäsivun pituudeksi 6 senttiä. Se oli mielestäni hieman vähän, joten leikkasin näihin vähän pidemmät lahkeet. Huolittelujen jälkeen lahkeen sisäsivun pituudeksi jäi muistaakseni 11 senttiä. Näistä tuli siis vähän pitkälahkeisemmat housut, koska polvet peittyvät. Toisaalta istuessa pidempi lahje toimii paremmin, eli olen oikein tyytyväinen näihin pöksyihin.

Koska kankaita oli jäljellä vain pienet tilkut, eikä kankaissa ollut tarpeeksi korkeutta, piti ommella takakappaleeseen tuollainen kaareva linja, jollaisen olen ommellut muutamiin muihinkin housuihin. Mielestäni se on kivannäköinen yksityiskohta, kun housut ovat muuten ihan peruspöksyt ilman ihmeempiä yksityiskohtia.

Allekirjoittanutta on vaivannut viime aikoina inspiraation ja motivaation puute. En ole koskenut ompelukoneisiin oikeastaan koko kesänä. Esikoisen eskari alkaa ensi viikolla, ja hän tarvitsisi ainakin uusia leggingsejä. Ja toki kaikki kolme tarvitsisivat uusia pitkähihaisia, collareita, uudet pipot ehkäpä. Ihmettelen vain, miten kaikki jää aina "viime tinkaan", vaikka kuinka etukäteen ajattelee aloittavansa tulevan kauden vaatteiden ompelun hyvissä ajoin. Miten teillä muilla on, ompeletteko vaatteita hyvissä ajoin etukäteen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti