maanantai 5. joulukuuta 2016

Kukkia siellä, kukkia täällä

Edellisestä blogipostauksesta on jo jonkin verran aikaa. Kesä meni käsityötaukoa pitäessä ja nyt syksyllä olen keskittynyt joululahjoihin. Niistä luonnollisesti enemmän jouluaaton jälkeen.

Pikkujoulukausi taitaa olla juuri nyt parhaimmillaan? Meillä ei sen kummemmin pikkujoulua vietetä, mutta yhdet juhlat meilläkin on edessä: esikoisemme esikoulu järjestää pikkujoulut esikoululaisten perheille, koska perheillä ei ole pääsymahdollisuutta koulun viralliseen joulujuhlaan. Toki juhlaan kuuluu pukeutua hieman juhlavammin, joten ompelin esikoisellemme uuden mekon.

Aiemmin lyhythihaisena, nyt pitkähihaisena
Kaava: Onion 20034
Kankaat: Hortensia-trikoo ja resori Majapuulta

Ostin Hortensia-kankaan jo keväällä (?) Kankaiden yöstä. Tavoitteena oli ommella tästä jotain itselleni, mutta en ole jaksanut etsiä sopivaa kaavaa, ja kangas jäi kaappiin odottamaan inspiraatiota. Seuraavaksi minun piti ommella tämä kyseinen mekko koulukuvausta varten, mutta silloin ei aikataulu antanut periksi, että olisin saanut mekon valmiiksi ajoissa. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan, ja nyt sain mekon valmiiksi parissa päivässä.

Näitä on ilmeisesti tullut tehtyä jo muutama, koska ompelu sujui kovin rutiininomaisesti. Toki purkuria piti käyttää kertaalleen, ei kai kaikessa voi onnistua ensimmäisellä kerralla? Lisäksi pääntien resori olisi voinut olla sentin tai kaksi pidempi, mutta ei puuttuva pituus kovin paljoa näy valmiissa mekossa.

Kangasta jäi vielä jäljelle sen verran, että siitä saisi keskimmäisen lapsemme mekkoon etu- ja takakappaleet. Kysymys kuuluukin, mikä kangas sopisi tämän kankaan kaveriksi? Mitä te ehdottaisitte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti