lauantai 18. toukokuuta 2013

Keskeneräistä työtä ei näytetä herroille tai hulluille

Sovitaan kuitenkin, että ette kuulu kumpaankaan, koska nyt aion päivittää keskeneräisen työn "valmiina" työnä.

Mökillä paistoi aurinko
Lanka: Drops Big Fabel
Puikot: 5 mm 80 cm ja 4,5 mm 80 cm pyöröpuikot, 5 mm ja 4,5 mm sukkapuikot

Jes, se valmistui sittenkin tämän kevään aikana! :-) Nappeja en tosin saanut kiinnitettyä kaikkia, kun oli kiire kuvaamaan uutta tekelettä. Oltiin nimittäin mökillä, eikä mukana ollut sopivan kokoista neulaa. Niinpä kiinnitin yhden napin nopsaan, että saatiin otettua kuva jossain paremmassa miljöössä kuin omalla kotiparvekkeella.

Kriteereinä mallia valittaessa oli raglanneuletakki ylhäältä alas neulottuna, kunnolliset ohjeet ja kunnollinen määrä nappeja. Kunnollisilla ohjeilla tarkoitan tarkkoja silmukka- ja kerrosmääriä, en mitään epämääräistä "luo x-määrä silmukoita, ala neuloa, kokeile työtä päällesi työn edetessä" tyylisiä ohjeita. Ja nappeja halusin työhön tosiaan enemmän kuin yksi tai kaksi, tässä niitä on seitsemän.

Ohje oli mukavan selkeä, ja siitä ihana, että kertakaan ei tarvinnut tarttua mittanauhaan. Toisaalta se saattaa olla myös miinus, kun ohje on kirjoitettu kerros kerrokselta: silloin on tärkeää, että kerrostiheys osuu kohdilleen annetun tiheyden kanssa..

Tätä työtä tuli kyllä purettua oikein urakalla. Kuten edellisistä postauksista on saanut lukea, sain tämän lähes valmiiksi, ja totesin, ettei olekaan hyvä. Purin koko työn kainaloihin asti ja aloitin uudelleen. Ja hyvä niin. Purku-urakan jälkeen neuloin ensin hihat ja sitten lopun neuletakin. Niin ja pääntien päättelynkin purin kahteen kertaan, ennen kuin olin tyytyväinen päättelyyn.

En neulonut takista ihan niin pitkää kuin siitä olisi ohjeen mukaan pitänyt neuloa. Jätin viimeisestä sileän neuleen osuudesta 15 kerrosta neulomatta ja neuloin helman joustinneuleeseen viisi kerrosta enemmän. Hihoissa kun oli 15 kerrosta joustinta, joten ajattelin että takki näyttäisi paremmalta, jos helmassa on yhtä leveä joustin (ohjeen mukaan helmaan olisi neulottu vain kymmenen kerroksen joustin).

Työn kastelu muuten oli juuri oikea ratkaisu, vaikka märkänä näyttikin, että takki venyy ja paukkuu ja siitä tulee sittenkin säkki. Lopputulos oli juuri oikean kokoinen takki. Neuloin tätä M-kokoisena, mutta rinnanympärys on lähempänä S-kokoa, koska neuletiheys oli valitsemallani langalla tiheämpi kuin esimerkkilangalla.

Tämä oli omasta mielestäni opettava työ, tätä neuloessani tein monia pieniä oivalluksia. Ja kun kuvasta katsoo, niin hyvinhän tuo neule näytti onnistuvan. Visio oli saada aikaiseksi kotikäyttöön sopiva takki, mutta kyllähän tuon kelpaa julkisillekin paikoille pukea päälleen. Ihoa vasten Big Fabel ei kyllä ole mitenkään pumpulinpehmeää, mutta mielestäni kuitenkin huomattavasti pehmeämpää kuin Novitan seiskaveikka. Ei tuo ainakaan itseäni sen suuremmin ole kutittanut. Ja väri on ihan mua :-D

Täytyy sanoa, että tykkään ehdottomasti! Miltähän samainen takki näyttäisi harmaasta langasta neulottuna...?

1 kommentti: