lauantai 13. lokakuuta 2012

Junior juniorille

Ostin aikoinaan esikoisen odotusaikana keltaista Drops Baby Merinoa. Tarkoituksena oli neuloa vauvalle haalari Novitan ohjeella. No, kyseinen ohje oli ihan älytön, joten suunnitelma jäi toteuttamatta, ja langat jäivät odottamaan parempaa käyttöä. Selailin alkuviikosta Dropsin sivuja, ja sieltä se idea tuli. Tässä siis Junior "juniorille".


Unisex hyvinkin
Malli: Junior
Lanka: Drops Baby Merino
Puikot: 2,5 mm 60 cm pyöröpuikot, 3,0 mm pyöröpuikot, 2,5 mm sukkapuikot

Tämä oli kerrassaan ihastuttava pieni neuletyö. Jotain tapahtui muutaman sentin välein, välillä ohjetta sai lukea sentti sentiltä. Kahden kerroksen helmineule tuo työhön kivasti pintaa, ja minulle uutena "tekniikkana" tuli nuo taskunreunukset. Tein ne muuten ohjeesta poiketen käyttäen kolmen puikon päättelyä (ilman päättelyosuutta tietenkin). Sillä tavalla sain reunat siististi yhteen. Ja ainaoikeaneule nappilistassa ja hihansuissa nopeutti työtä, koska ei tarvinnut poimia silmukoita joustinneuletta varten.

Ilmeisesti taapero ihastui tähän liiviin yhtä paljon kuin äitinsäkin, koska harmitus oli hirmuinen, kun en suostunut antamaan kyseistä vaatetta lapselle. Sen sijaan se meni kaappiin odottamaan käyttäjänsä syntymistä (ja kasvamista, sillä neuloin liivin koossa 12 - 18 kk).

Niin muuten, emme kutsu vauvaa junioriksi vaan ihan vaan vauvaksi. Junior tuo liikaa mieleen parivaljakon Arnold Schwarzenegger ja Danny DeVito..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti