torstai 27. lokakuuta 2011

Tekniikoiden harjoittelua villasukilla

Taaperon neuletakin jäljiltä jäi ylimääräiseksi yli kerällinen lankaa. Ensin ajattelin neuloa siitä Bombadil-sukat, mutta malli oli liian leveä melko kapeaan jalkaani, vaikka neuletiheys olikin lähes ohjeessa mainittu (ohjeen mukainen tiheys 22 s = 10 cm, oma käsialani oli 21 s = 10 cm.) Koska halusin kuitenkin neuloa kärjestä aloitettavat sukat, neuloin ne oman mallin mukaan.

"Tekniikkasukat"
Malli: oma, kärjestä aloitettu, 48 s
Lanka: 7 veljestä
Puikot 3,5 mm sukkapuikot

Aloitin sukat Ullan 8-ohjeen mukaan luomalla yhteensä kahdeksan silmukkaa. Sen jälkeen lisäsin silmukan joka puikon alussa, kunnes silmukoita oli puikolla 6. Sitten lisäsin silmukan samassa kohdassa joka toinen kerros, kunnes silmukoita oli puikolla 12. Sukan pääliosaan ja varteen neuloin 3 silmukan ja 3 kerroksen kokoista korineuletta. Sillä sain selvästi erotettua sukan pääli- ja alaosan ja kerroksen vaihtumiskohta pysyi siellä missä se alun perinkin oli.

Kantapääksi neuloin tiimalasikantapään. Osittain siksi, että useimmiten käännettävät kantalapulliset kantapäät näyttävät kärjestä varteen neulotuissa sukissa hassuilta. Toisekseen siksi, että halusin kokeilla, kuinka hyvin tiimalasikantapää toimii aikuisten villasukissa. Jostain kun luin, että se ei istuisi niin hyvin aikuisen jalkaan kuin lapsen jalkaan, koska aikuisen jalka on rintavampi. Omaan jalkaan sukat kyllä sopivat hyvin. Hieman tiimalasikantapää tuntuu erilaiselta kuin tavallinen kantalapusta käännetty kantapää, mutta sekin taitaa olla ihan vain tottumiskysymys.

Varren joustinneuleen silmukat päättelin "huivipäättelyllä". Tekniikka sopi mielestäni hyvin, joustinneule on joustava, mutta ei kuitenkaan lörpsötä ihan tyhmästi :-D

Nämä ovat tällaiset ihan jees -sukat. Ne eivät herätä oikein minkäänlaisia tunteita suuntaan tai toiseenkaan. Kuten alemmasta kuvasta näkee, pussittaa sukat hassusti varpaiden päältä. Korineule tuo ihan kivasti eloa neulepintaan, ihan kuin sukissa olisi hieman kolmiulotteisuutta. Perussukat peruskotikäyttöön. Eniten tykkäsin tuosta aloituksesta, sillä saa sukkien kärjestä tosi siistin, ja oli muutenkin ihan mielenkiintoista kerrankin neuloa sukat "väärään suuntaan".

Ja niistä Bombadileistä, tykkään kyseisten sukkien kuviosta, joten eivätköhän nekin joku kerta päädy puikoille, ohuemman langan kera ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti