maanantai 11. huhtikuuta 2011

Pitkän kaavan mukaan

Ei ihan mennyt niinkuin Strömsössä..

Aloin neuloa vauvalle mekkoa. Ensin valitsemani lanka ei sopinut ohjeen malliin, joten purin neulomani pätkän ja tein sen toisella tavalla. No, valitsemani tapa ei ollut kaikista sopivin, vaan neuleesta tuli paljon pidempi (ja muutenkin eri mallinen) kuin mitä ohjeessa oli mainittu. En välittänyt siitä, vaan jatkoin mekon neulomista. Tänään mittailin mekkoa, ja eikös se ole paljon leveämpikin kuin ohjeessa mainittu leveys. Taitaa siis olla edessä 2-vuotiaalle tarkoitetun mekon neulominen 1-vuotiaan mekon neulomisen sijasta.

Olen miettinyt yläosaa, ja kaipa se pitää purkaa ja neuloa uudelleen pienemmällä kerrosmäärällä. Asian positiivinen: Kun sen neuloo alhaalta ylöspäin, saa lisäysten sijasta tehdä kavennuksia, jolloin jäljestä tulee varmasti paljon siistimpää (allekirjoittanut ei osaa tehdä lisäyksiä nätisti, niiden kohdalle jää aina ammottavat raot). Tosin silloin neuleen "suunta" muuttuu, jolloin yläosa ja alaosa taitavat näyttää vähän erilaisilta. En kuitenkaan jaksa purkaa koko mekkoa ja aloittaa kokonaan alusta. Ehkä siitä ei siis tule juhlamekkoa, mutta kyllä se varmasti kotikäytössä kelpaa :-)

Vaikka blogissa ei tällä hetkellä päivityksiä olekaan niin paljoa kuin aikaisemmin, kilisee puikot täällä tasaiseen tahtiin. Tuloksia ja tuotoksia odotellessa, minä en ainakaan jaksaisi odottaa, että saisin jonkun työn valmiiksikin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti