torstai 14. huhtikuuta 2011

Maailman nopein neuloja

Tiesitkö, että maailman nopein neuloja neuloo 262 silmukkaa kolmessa minuutissa? Hänen nimensä on Hazel Tindall, ja hän on kotoisin Shetlannin saarelta.


Kyllä tuolla neulontanopeudella kelpaisi tehdä jos jonkinlaisia neuleita. Varsinkin sellaisia, joissa esim. pyöröpuikoilla neulotaan pitkiä pätkiä pelkkää oikeaa. Päivässä saisi jo hyvän pätkän valmiiksi. Ihan toinen juttu on tietenkin, jaksaako kyseinen rouva pitää yllä moista vauhtia koko ajan? Mahtaakohan jossain vaiheessa sormet ja ranteet väsyä? Ja jos väsyy, tuntuuko vauhdin hidastuminen tavallaan samalta, kun autolla ajaessa jarrutus esim. 120 kilometristä tunnissa 50 kilometriin tunnissa? Silloinhan tuntuu, että auto suorastaan matelee eteenpäin. Tuntuukohan maailman nopeimmasta neulojasta tahdin hidastuessa, ettei työ etene ollenkaan, vaikka todellisuudessa se valmistuukin ihan reippaassa aikataulussa tavallisen neulojan mielestä?

Youtube on ihmeellinen paikka. Kaiken maailman ennätysvideoiden lisäksi sieltä löytyy kasapäin opetusvideoita aiheesta kuin aiheesta. Sen avulla voi opetella neulomaankin, kunhan vain osaa englantia. Kaikesta on video, silmukoiden luomisesta niiden päättelyyn ja kaikesta siitä väliltä. Siellä on myös videoita, joissa neuvotaan speed knittingiä, eli kuinka neuloa mahdollisimman nopeasti. Tässä yksi esimerkkivideo:


Ja eikun opettelemaan! Tosin kotimaassamme ei taida olla nopeusneulonnan kisoja, joten jos sellaisiin tähtää, pitää olla myös valmis lähtemään ulkomaille kisaamaan.

Lisäksi tähän loppuun vielä suomalainen video siitä, kun neulomisesta tulee pakkomielle. Omasta mielestäni video on todella hienosti tehty, sitä oli mukava katsella. Välillä tunnen itseni videon neulojaksi, mutta onneksi into aina laantuu ja asettuu järkeviin mittasuhteisiin ;-)


Kuulumisiin, neulomisen iloa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti