tiistai 27. lokakuuta 2015

Onnistumisia

Tilasin käpyseltä keltaisen jerseyn ja mansikkakankaan lisäksi vielä yhtä kangasta, josta ompelin esikoiselle leggingsit. Hän on toivonut, että hänellä olisi yhteensopivia housuja ja paitoja. Mansikkapaita ja vihreät leggingsit sointuvat yhteen, eikö vain?

 Ruohonvihreää 
Kaava: McCall's M6785
Kankaat: Käpynen

Tänään ompelukone oli yhteistyökykyisellä tuulella, ja sain kaksoisneulan tikin oikein passeliksi ompelua varten. Koska nämä olivat melkein valmiit, kaksi vanhinta lasta olivat kerhossa ja nuorimmainen nukkui, sain ommella jotain muutakin! Pikasurautuksena tein nuorimmaiselle kolmiotuubihuivin kauluriksi.


Pikasurautus tosiaan!
Kangas: Helikopteritrikoo Kangas-Mallasta

Tämä oli tosiaan pikasurautus! Ihan en päässyt kymmeneen minuuttiin, mutta eipä se kauheasti mennyt ylikään. Ja mikä parasta, tähän löytyi kangas omasta varastosta, ja sain kulutettua pienen palan jämäkangasta. Huivin kääntöaukon sulkeminen tuotti hieman päänvaivaa, mutta google kertoi jälleen kerran vastauksen, ja opin samalla uuden ompeluun liittyvän taidon, nimittäin piilopiston. Nyt ei haittaa tuuli, kun haalarin alla on huivi suojaamassa kaulaa ja niskaa. Kaula-aukon leikkasin ensin 42-senttiseksi (saumanvaroineen), mutta pienensin sitä jälkeenpäin vielä parilla tai kolmella sentillä. Nyt se on oikein passeli meidän pienelle 1-vuotiaalle.

Huomaako muuten tekstistä, että tänään oli hyvä ompelupäivä? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti