lauantai 18. helmikuuta 2012

Parantaa kuin sika juoksuaan!

Puikkopussin onnistumisen innoittamana ompelin taaperolle mekon.

Palloja palloja palloja
Kaavat: kirjasta Silmukoita, siksakkia ja pala suklaakakkua
Kangas: 100 % puuvillaa Tiritomista
Muut tarvikkeet: vinonauhaa ja kaksi nappia

Sain kyseisen kirjan vuosia sitten lahjaksi. Silloin kirjassa ei tuntunut olevan paljoakaan innostavia ohjeita, mutta pari viikkoa sitten kirjaa selatessani taaperon mekko suorastaan pomppasi esiin, ja pakkohan sellainen oli ommella.

Kirjan mukana ei oikeasti tullut kaavoja, vaan ne piirrettiin ja leikattiin kirjallisten ohjeiden mukaan. Tässä työssä se oli helppoa, kaavat olivat erikokoisia suorakaiteita. Muotoa mekkoon saatiin mekon yläreunaan tehdyillä laskoksilla. Lisäksi helmassa on yksi poikittainen laskos.

Mekko oli mukava, joskin aika työläs ommeltava lähestulkoon vasta-alkajalle. Ohjeessa kädentiet päärmättiin ilmeisesti kääntämällä kangas työn nurjalle puolelle. Itse en osannut moista tehdä, joten päärmäsin kädentiet vinonauhalla, sitä kun tuli onneksi ostettua reippaamman puoleisesti. Työhön olisi kuulunut lisäksi kaksi taskua, mutta jätin ne lisäämättä.

Tästä olisi ollut kiva saada tänne blogiinkin kuva, jossa mekko on taaperon päällä. Se on kuitenkin vielä vähän iso lapselle, eikä hän muutenkaan tuntunut kovinkaan arvostavan koko vaatetta..

2 kommenttia: