torstai 9. helmikuuta 2012

Kun neulojan pitkäjänteisyys ei riittänytkään

Näistä piti tulla jotain hieman erilaista, mutta päädyin loppujen lopuksi tällaiseen ratkaisuun..

Hiirenharmaata
Malli: Perussukat ranskalaisella kantapäällä, 60 s
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2,5 mm

Tarkoituksenani oli kokeilla uutta tekniikkaa ja neuloa näihin sukkiin sweet tomato -kantapää. Purettuani ensimmäisen sukan kantapään neljään kertaan luovutin, ja neuloin sittenkin ranskalaisen kantapään.

Vaikka uusi kantapäätekniikka menikin niin monta kertaa purkuun, oli se silti mielestäni melko nerokas tapa neuloa sukan kantapää. Se oli vähän kuin tiimalasikantapää, mutta paljon huomaamattomampi ja jalkaan se istui todella hyvin! Ongelmaksi muodostui omassa sukassani se, että kolmella yhtä suurella kiilalla neulottuna sukka jäi pussittamaan jalkapohjan alla, jolloin se veti koko sukkaa jotenkin kurttuun. Kurttuun vetäminen taas aiheutti sen, että tavallisen pituinen sukka puristi ja kiristi ja tuntui liian pieneltä. Ensin ajattelin, että olisin vain neulonut viimeisen kiilan vähemmillä lyhennetyillä kerroksilla, mutta muutin mieleni, koska olisi sukat varmaan jääneet kesken, jos sekään ei olisi auttanut.

Tätä lankaa jäi vielä jäljelle toisten sukkien verran, joten kun sukkatarve iskee, voin kokeilla sweet tomatoa uudelleen. Seuraavalla kerralla jaksaa taas kokeilla pari kertaa, jos ensimmäisellä kerralla ei tule hyvää lopputulosta ;-) 

Jos jotakuta alkoi kiinnostaa kyseinen kantapää, löytyy tekniikasta englanninkielinen ohjevideo Youtubesta. Sen verran voisin sanoa, että ohje ei ole "idiootin varma" vaan sitä saattaa joutua soveltamaan esim. kiilojen määrän ja keskelle jäävien silmukoiden osalta, että saa omaan jalkaansa sopivan kantapään..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti