perjantai 27. syyskuuta 2013

Pöllöilyä

Lasten ja miehen pipojen valmistuttua päätin, että pitää ommella jotain muutakin, kun kerran tuli ostettua uusi ompelukonekin. Selailin nettikaupoista kaavoja, ja päädyin ompelemaan lapsille yöpuvut.

Pöllöille pöllöjä? ;-D
Kaavat: Jalie pajamas
Kankaat: Pöllöneiti-kankaat ja pinkki resori Eurokankaasta

Kestovaippakaupan sivuilla puhutaan jumpsuitin kaavasta. Malliin kuuluu eteen taskut, joten periaatteessa kaavaa voi käyttää jumpsuitiinkin. Itse jätin taskut lisäämättä ja ompelin lapsille näistä yöpuvut. Tosin esikoinen on pitänyt omaa pukuaan nyt koko armaan päivän, taisi olla mieluinen hänelle :-)

Kaavat olivat selkeät, samoin ohjeet. Kuvalliset ohjeet olivat varsinkin hyvät, puvun olisi helposti saanut ommeltua pelkkien kuvien avulla. Kaavoihin oli lisätty kohdistusmerkkejä ompelemisen helpottamiseksi. Pääntien resorien kanssa meinasi mennä sormi suuhun, kun en alkuun tajunnut ollenkaan, miten se pitää ommella kiinni. Hetken pähkäiltyäni tajusin, eikä se ollutkaan ollenkaan hankalaa sen jälkeen.
Kangas oli kohdistamisen suhteen melko armollista, koska kuviot eivät mene kankaassa suorissa riveissä, vaan pöllöjä on limittäin. Hyvä niin, en nimittäin tullut kangasta ostaessani ajatelleeksi kuvioiden kohdistamista ollenkaan.
Näitä voikin jatkossa ommella joka kokoon, kyseissä kaavassa kun on kokoja aikuisiin asti.

Niin ja ei Sukkien maa ole ompelublogiksi muuttumassa. Vyyhdillinen Kamenaa on jo kerittynä, ja seuraavaksi pääsen huiviprojektin kimppuun :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti