lauantai 7. kesäkuuta 2014

Villaa vauvalle

Lämpöä piisaa, mutta se ei haittaa tikuttelua. Jos ei mitään suurta, niin ainakin jotain pientä olen saanut aikaiseksi.

Pienen pienelle vaavalle
Malli: Myssy, lapaset ja sukat oma malli
Lanka: Novita Wool
Puikot: Myssyyn 3,5 mm 40 cm pyöröpuikko, lapasiin ja sukkiin 3 mm 100 cm pyöröpuikko

Kuten kuvasta näkyy, myssy on ihan peruskypärämyssy, jonka ohje löytyy Novitan sivuilta useamman kerran ja lisäksi myös esim. Käspaikan sivuilta. Koska en jaksanut laskea tiheyksiä, niin valitsin ohjeen Novitan sivuilta, siellä kun oli silmukkamäärät ilmoitettu suoraan. Kooltaan myssy on 60-senttinen, eli menee passelisti loppukesän vauvalle, kun ilmat vain vähän viilenevät.

Lapaset neuloin Piipertäjän ohjeen mukaan, joskin muokkasin ohjetta niin, että varren joustinneuleen neuloin 2 oikein 2 nurin -neuleena ja päättelyn tein silmukoimalla. Vaikka silmukointi vaatiikin vähän keskittymistä ja miettimistä, niin sillä saa työt pääteltyä siististi, eikä sukkien tai lapasten päähän jää samanlaista "reikää" kuin mitä jää silloin, kun silmukat päättelee vetämällä langan niiden läpi.

Sukat ovat "omaa mallia". Aloin ensin neuloa junasukkia, mutta ohje alkoi ärsyttää jo varren kohdalla, ja kantapään jälkeen olin valmis purkamaan koko tekeleen. Ensinnäkin niistä tuli aivan valtavat (oikeasti, millainen räpylä 2 kk:n ikäisellä vauvalla on, vai ovatko ko. sukat kenties mallia varsi ulottuu nivusiin?), eikä kantapääkään onnistunut toivotunlaisesti. Niinpä purin sukan alun ja aloitin alusta. Yhteishyvän sivuilta löytyy ohje "makkara"varsisukkiin. Näin sellaisista kuvan eräässä fb-ryhmässä. En käynyt katsomassa ohjetta, vaan neuloin ihan fiilispohjalta. Makkaroiden alapuolelle lisäsin muutaman kerroksen joustinneuletta. 

Lapaset ja sukat neuloin magic loopina, kun tuntuu, etten osaa enää neuloa tavallisilla sukkapuikoilla siististi. Enpä olisi uskonut niin käyvän, kun aloitin ensimmäisen magic loop -sukkaparini.

Näitä pieniä asusteita on mukava neuloa, koska ne valmistuvat nopeasti. Ja viime aikoina minua vaivannut kantapääkammokin hellitti otettaan, kun (vihdoinkin) sain kantapäät onnistumaan ilman itkua ja hampaiden kiristystä. No ei vaiskaan, ei sukan kantapään takia ole vielä tullut kyyneleitä vuodatettua, mutta en myöskään ole pitkään pitkään aikaan edes harkinnut sukkien neulomista, koska ajatuskin kantapään neulomisesta on tökkinyt pahasti vastaan.

Nii-in, enää tarvitaan vauva, jolle pukea nämä(kin) päälle. Vielä muutama kuukausi, toivottavasti ei ole tulossa ennätyskuuma hellekesä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti