sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Lisää karoteenia

Tässä lisää karoteenia, vai pitäiskö kenties sanoa Itellan oranssia?

Pönötys
Malli: Minikrea 50222
Kangas: Trikoo jättirätistä

Ompelin näitä kaksin kappalein, yhden esikoiselle ja toisen kuopukselle. Kaava on sama kuin tässä vauvan t-paidassa, erona tietysti se, että näihin kahteen paitaan lisäsin saumanvarat ja hihat huolittelin kääntämällä reunan resorin lisäämisen sijaan. Lisäksi ompelin huolittelut suoralla ompeleella.

Sikäli mikäli kun vauvan t-paita onnistui hyvin, niin nämä onnistuivat ehkä vielä vähän paremmin. Kuvassa olevasta isommasta paidasta piti pääntien huolitteluja purkaa ensimmäisen yrityksen jälkeen, mutta toisella kerralla ne menivät lähestulkoon nappiin.

Esikoinen ei kauheasti innostunut paidasta, liekö paidan väri ollut ei niin mieluisa. Kuopus oli innokkaampi, ja paita pääsi tänään pesun jälkeen kuivuttuaan heti käyttöön. Itselleni mieleen tulee tuosta väristä Itella, siellä kun ainakin aikoinaan oli työvaatteina tuollaisia kirkkaanoransseja t-paitoja.. Jos lapset näitä intoutuvat pitämään, niin pääsenköhän eroon siitä mielikuvasta? Terkuin ex-postilainen.

Näiden paitojen myötä allekirjoittaneeseen iski ompeluvimma o.O Käytiin eilen pikaisesti Eurokankaassa ostamassa lisää oranssia ompelulankaa, ja sieltä saattoi tarttua palalaarista kappale kangasta mukaan, tavoitteena taikoa vauvalle yöpuku. Mitään en vielä tosin voi luvata, sillä kangas on vielä pesun jäljiltä kuivumassa, enkä yhtään tiedä, kuinka mukavaa työstettävää se on loppupeleissä. Myös eräs huiviprojekti kutkuttaisi, mutta ensin pitäisi keksiä, minkä värisiä lankoja haluaisin kyseiseen neuletyöhön käyttää. Vihreää ainakin, mutta mitä sen kaveriksi? Keltaista vai kenties sinistä?

Aurinko paistaa mukavasti ulkona, joten nyt kohti ulkoilmaa, mars mars! Tai ainakin parvekkeelle kokeilemaan, joko eilinen ostos alkaa osoittaa kuivumisen merkkejä ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti