sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Lovely Lovejoy

Taaperon neuletakki on valmis, ja se on ihana!


Taaperon palmikkoneuletakki
Malli: Lovejoy lapselle kirjasta Neulekirja - Tähkäpää ja muut lempineuleet
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 4,5 mm suorat ja 4,5 mm 40 cm pyöröpuikot

Olen lähestulkoon rakastunut tähän takkiin. Malli on sopivan haastava, kuitenkin osittain helposti ulkoa opittava. Helmineuleen ansiosta takkiin ei tullut laajoja pintoja (jos pienestä takista voi sanoa, että siinä on laajoja pintoja) tylsää sileää neuletta. Ja tosiaan tuo takakappaleen keskimmäinen palmikkokuvio, vau! Tästä työstä jäi todella hyvä fiilis, ja käärinkin tämän joulupakettiin.

Oli tässä työssä omat hankaluutensakin. En aluksi meinannut tajuta, miten tuon keskimmäinen palmikko kuuluu neuloa, kun se ei natsannut ollenkaan reunoissa olevan hevosenkenkäpalmikon kanssa. Googletin takin nimen, ja sain selville, että ohjeissa on virhesuma. Ei kun mallineuletta neulomaan, ja löytyihän ne virheetkin. Todellisuudessa tuon keskimmäisen palmikon kaaviossa on yksi virhe ja yksi palmikonkierron väärä selvennys. Lisäksi tarvittiin vähän kikkailua joustinneuleen ja kaavioiden kanssa, ja voilá, mestariteos oli valmis :-)

"Kanssaneulojille" voisin sanoa mallista, että ei kannata jättää neuletta neulomatta sen perusteella, että joku muu on luovuttanut virheiden takia. Ainakin itselleni oli hyvin avuksi kirjassa olleet selvät kuvat takista, eikä tarvitse olla kaiken kokenut konkari, jotta mallista saa sellaisen kuin sen kuuluu olla. Mukavia neulontahetkiä Lovejoyn parissa!

2 kommenttia: