perjantai 14. marraskuuta 2014

Pupuja vai hiiriä?

Kumpia nämä ovat, pupuja vai hiiriä? Mitä mieltä olet?

Tai ehkä sittenkin hiipuja?
Kaava: Minikrea 50220 muunneltuna
Kankaat: Kaverit-trikoo Ikasyrista ja resorit Majapuulta

Esikoinen ja keskimmäinen saivat valita itselleen mieluisat mekkokankaat. Keskimmäinen valitsi itselleen tätä ihanaa Ikasyrin kaverit-trikoota. Äidin mielestä nuo näyttävät ihan pupuilta, mutta tyttö sanoi niitä tänään hiiriksi. Eipä sillä ole väliä, mitä ne ovat, kunhan näyttää hyvältä.

Kaavana käytin Minikrean peruspitkähihaisen kaavaa, jota levensin kainalosta helmaan. Minulla kun ei ole valmiina mekkokaavoja, niin pitää soveltaa niistä, mitä jo on. Etsin kyllä monet kaupat läpi, mutta mieluisaa mekkokaavaa ei löytynyt.

Tässä mekossa helman leveys on 44 senttiä, eli koko ympärysmitta on 88 senttiä. Hihoista pätkäisin kaavasta muutaman sentin pituudesta pois, että sain korvattua kapeat resorit leveämmillä. Ajattelin, että kapeilla resoreilla saattaisi tulla melko yöpukumainen lopputulos. 

Tämä oli periaatteessa ihan perushuttua. Itse opin tämän mekon myötä ompelemaan resorit kiinni saumurilla. Ainakin hihansuissa työn jälki oli heti paljon siistimpää kuin ompelukoneella ommeltaessa. Pääntien resorista tuli tosin tosi kapea, kun en saanut sitä leveämpänä kaksoisneulattua nätisti. Hyvä se on noinkin, ja jos alkaa lörpöttää, niin sitten täytyy kaivaa itsestään viitsimistä sen vaihtamiseen ;-)

Valmistumispäivänä mekko kävi sen verran päällä, että saimme otettua muutaman valokuvan siitä. Tänään se onneksi jo kelpasi päälle. Toivottavasti lapsi käyttää tätä paljon, koska perheessämme ei ole hänen jälkeen käyttäjää mekoille.. Seuraavaksi työn alle pääsee esikoisen valitsema kangas, ja siitä pitäisi ommella mekko samalla periaatteella. Voin nyt jo paljastaa, että hienoa kangasta siihenkin ostettiin, äitikään ei malta odottaa, millainen lopputuloksesta tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti