keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Hopoti hopoti hopoti hoi, varsa hypäten hirnuu!

Koska heppakankaasta ei tullut esikoiselle mekkoa, jäi kangasta yllin kyllin yli. Jäljelle jääneestä palasta tuli kuopukselle mekko. Tai tunika. Tai jotain.

 Tämä taitaa vaatia vähän sulattelua
Kaavat: Minikrea 50220
Kankaat: Heppakangas ja resori Kestovaippakaupasta

Ompelin mekon samalla kaavalla kuin edellisessä postauksessa esittelemäni t-paidan. Erona on, että koko on eri ja pidensin helmaa reilulla 10 sentillä, jotta saisin aikaiseksi mekon, tässä on pitkät hihat ja taakse lisäsin nappilistan.

Nappilistan lisääminen oli yllättävän helppoa. Toki ompelin ensin pari harjoituskappaletta jämäkankailla. Yksikin olisi riittänyt, mutta halusin vielä varmistaa, että nappilista onnistuu toistekin, ennen kuin menin leikkaamaan tuota heppakangasta. Nappien sijana laitoin mekkoon nepit, koska miehen mielestä ne ovat helpommat arkikäytössä.

Tavallaan olen työhön tyytyväinen, tavallaan en. Rypytykset onnistuivat hihojen yläreunassa ja pääntiessä hyvin, ja kuvion kohdistus oli helpompaa kuin t-paidan kohdalla. Nappilistan lisäksi sain pääntien kanttauksen ommeltua siististi, vaikka se vaatikin kaksi ompelukertaa. Mutta..

Ensinnäkin kaavasta johtuen etukappale on leveämpi kuin takakappale, koska muuten etukappaleeseen ei saisi rypytyksiä pääntiehen. Vai olenko ymmärtänyt rypyttämisen jotenkin ihan väärin, että kun yhdestä päästä rypyttää niin kankaan määrä vähenee toisessakin päässä? Kuitenkin, en huomannut moista "vikaa" t-paidassa, vaikka siinä on ihan sama epäkohta. Nyt kun huomasin sen, niin se häiritsee ihan älyttömästi. Omalla maalaisjärjelläni ajateltuna kappaleen yläreunan rypytys ei kavenna alareunaa, vaan sitä olisi tietenkin pitänyt rypyttää ennen päärmeen kääntämistä. Ja se vasta olisi tyhmältä varmaan näyttänyt, kun helmassa olisi ollut edessä pieniä ryppyjä ja takana ei.

Toiseksi nuo hihansuut eivät (tällä hetkellä) miellytä. Leikkasin niihin resorin kaavalla 0,8 * hihansuun ympärys, ja osa resorin pituudesta meni saumanvaroihin. Ajattelin, että resori olisi vetänyt hihansuita vähän suppuun, mutta ei, vaan ne jäivät tuolla tavalla suoriksi. Hihansuiden rypytys ja resori eivät tahtoneet toimia allekirjoittanutta miellyttääkseen yhteistyössä. Ai että häiritsee! Tai ehkä häiritsevin tekijä on hihojen leveys, tiedä häntä. Jokin niissä joka tapauksessa mättää.

Paidassa/mekossa on paljon hyvää, mutta nuo pari pientä seikkaa jäivät harmittamaan. Enpä tiedä, tuleeko kyseisen kaavan variaatiota käytettyä enää tämän jälkeen. Peruspaitoja toivon mukaan tulee tehtyä vielä monen monta! Tuota etukappaleen leveyttä ei huomaa, ellei oikein ala mallailla, mutta nuo hihat. Oi voi. Pitäisikö kuitenkin purkaa sivusaumat ja kaventaa hihoja? No jaa, tämä on tällä hetkellä muutenkin ihan liian iso kuopukselle, joten katsokaamme rauhassa, tuleeko mekolle käyttöä ja jos nuo hihat lasta häiritsevät, niin ehkä niille kannattaa tehdä jotain vasta sitten. Vai mitä sanotte? 

PS. Miehen mielestä tuo on ihan hyvän näköinen, ja kunhan itsekin katselen mekkoa päivän, pari päivää, viikon tai puoli vuotta, niin mitä luultavimmin hihatkaan eivät enää häiritse. Siihen ainakin tähdätään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti