torstai 26. joulukuuta 2013

Tutoriaali: Näin mittaat sukan jalkaterän pituuden magic loopilla neuloessasi

Olen neulonut nyt muutamat villasukat magic loop -tekniikalla. Siinä on omat erittäin hyvät puolensa, mutta olen kokenut jalkaterän pituuden mittaamisen hankalaksi. Varsinkin aikuisten sukkia neuloessa olisi hyvä saada pituus sopivaksi kerrasta, ettei tarvitsisi sukkien valmistuttua purkaa ja neuloa uudelleen. Pähkäilin asiaa mielessäni, ja näin se on mielestäni helpoin tehdä.


1. Mallikuvassa a-sukka on vasemmalla puolella ja b-sukka on oikealla puolella. Kerros alkaa b-sukan pohjasta. Neulo b-sukan pohja, jonka jälkeen tulee neuloa a-sukan pohja.


2. Neulo puolet a-sukan jalkapohjan silmukoista, ja jätä loput silmukat odottamaan.


3. Laita silmukkamerkki jalan pohjan ja päälisen silmukoiden väliin. Tämä on vapaaehtoista, ilman silmukkamerkkiäkin pärjää, silloin sinun tulee vain laskea, mistä kohdasta kaapeli kuuluu vetää lenkille jalkaterän pituuden mittaamisen jälkeen. Kun olet asettanut silmukkamerkin, vedä kaapeli suoraksi niin, että jalkapohjan neulomattomat silmukat ja jalkaterän päälisen silmukat ovat "vierekkäin" kaapelilla.


4. Laske tämän jälkeen puolet jalkaterän päälipuolen silmukoista, ja vedä pyöröpuikon kaapeli lenkille. Nyt puikolla on vierekkäin puolet pohjan ja puolet päälisen silmukoista. Siirrä ne puikolle kuvan osoittamalla tavalla. Nyt voit helposti mitata sukasta jalkaterän pituuden.


5. Siirrä silmukat puikolta kaapelille. Silmukkamerkki on osoittamassa, missä kohtaa pohja vaihtuu pääliseen. Vedä puikon pään tai silmukkamerkin avulla kaapeli lenkille pohjan ja päälisen vaihtumiskohdasta. Mikäli ei käyttänyt silmukkamerkkiä, laske pohjan jäljellä olevat silmukat ja vedä kaapeli lenkille viimeisen silmukan jälkeen. Nyt voit jatkaa neulomista normaalisti.

Jalkaterän pituuden voi mitata myös b-sukasta. Silloin se aloitetaan b-sukan jalkaterän päälisestä, eli siitä neulotaan puolet silmukoista jne.

Magic loop -iloa kaikille! :-)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti