sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Kuinka monet raitasukat yksi ihminen tarvitsee?

Villasukkainnostus jäi päälle, kun sain kirjoneulesukat neulottua. Minulla oli kotona violettia ja kirjavaa seiskaveikkaa, ja niistä sain itselleni jotain ihqua.

Raidat minulle tarjosi Biscuits and Jam
Malli: Perussukat 48 s, ranskalainen kantapää
Lanka: Novita 7 veljestä violetti ja nostalgia
Puikot: 3,5 mm sukkapuikot

Olen katsellut blogeissa, kun neulojat ovat fiilispohjalla neuloneet eri paksuisia raitoja summa mutikassa sukkiin. Niistä on aina tullut tosi kivan näköisiä. Itse olen aina kokenut, että ajattelen liikaa kuvion lopputulosta, enkä osaa vain "antaa mennä". Siksi otinkin avukseni Random Stripe Generatorin

Tuo generaattori on mainio. Valitaan värit, kuinka paksut raidat on sallittuja ja sitten generoidaan. Jos ei ensimmäinen malli miellytä, niin annettujen raidan leveyksien perusteella tulee satoja eri vaihtoehtoja. Summamutikassa neulomista niin, että joku muu kuin itse päättää raitojen leveydet, täydellinen ratkaisu minulle!

Sukkien "oranssissa" langassa on sekaisin keltaista, punaista ja violettia, ja se sopii mielestäni täydellisesti violetin kanssa. Yksinään siitä tulee aika levotonta neulepintaa, mutta toisen langan kanssa se sopii hienosti raitalangaksi.

Kantalapun neuloin vahvistamattomana yhtä korkeaksi, kun vyötteen ohjeessa luki. En ole ihan varma, onko se pikkuisen liian korkea vai ei. Ainakin se on korkeampi kuin yleensä neulomani kantalaput. Eivät nämä kantapäästä mitenkään lörpötä, eli sinänsä korkeampi kantalappu ei haittaa. Taitaa olla kyse vain tottumisesta. Nytkin uudet sukat ovat jalkoja lämmittämässä, kun vauva nukkuu parvekkeella ja ikkunaluukku on auki..

Ovat nämä vaan ihanat, en voi muuta sanoa. Raitageneraattoria on kyllä pakko käyttää toistekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti